söndag 10 januari 2010

10/1 Vådan av att krama maneter i Thailand


”Nejdå Leah, det finns inga brännmaneter här i Thailand. De har inte sett några på flera veckor.  Det var i Australien det fanns farliga sådana men inte alls där vi var, jag lovar”.

Man ska akta sig för att lova för mycket för visst lyckades det simma in en riktig rackarbrännmanet i viken och Leah traskade rakt in i den. Aj, aj. Som tur är har thailändarna häng på sina maneter. Damen på resorten avfärdade raskt vår dyra manetspray från Australien och hämtade vinäger och något slags aloe vera skum. Chop, chop så var allt klart och Leah glad igen på några minuter. Imorgon åker vi till Koh Chang, där finns det pool. Leah är helnöjd – inga maneter ännu så länge i pooler.

Vinäger kan jag avslöja är betydligt bättre för att lindra manetbränna än att dricka. Det fick jag just erfara när jag av misstag tog en rejäl klunk av vår ljumna manet-vinäger som något smartskaft hällt upp i en vattenflaska…    

/M

2 kommentarer:

  1. Det var s'kert väldigt nyttigt med vinägern. Bra för hyn, eller nå!
    Stackars Leah som blev manetbränd, men det verkade ju vara en kortvarig katastrof.
    Det börjar bli litet varmare i Sverige, har jag sett... Hoppas vi ses på februarilovet - vi kommer en sväng v 7, som det ser ut.
    Ha det jätteskönt!

    SvaraRadera
  2. Ja, vad var det för jäkla skaft som hade hällt vätska i en flaska - helt obegripligt konstigt...!

    Och du Marie, du "råkade" väl sätta en välplacerad häl på bikiniexpeditens lilla fossing? Eller är är det så att hon nu möjligtvis har utökat sitt turistordförråd med orden "far åt helvet"? Gott att den rätta bikinin slank med!

    Att ni fick två förare passar er nya livsstil like a glove; dubbelbiljetter här, extrarum där och ägandet av ett helt jäkla resort på kuppen! Keep it up, blodpudding smakar prima!!!

    Pussar till er alla!

    SvaraRadera